Novi Sad
20.08.2011.
17:20
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši najoštrije je osudio pretnje upućene mađarskoj nacionalnoj zajednici u Zrenjaninu i uputio zahtev nadležnim organima da brzo i efikasno otkriju počinioce ovog događaja koji u sebi ima sve elemente nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti.
  • Сремац

    21.08.2011 20:35
    ЗАШТО ТО НЕБИ МОГАО БИТИ МАЏАР?
    Верујте ми да као Православни Србин незнам кад је Св.Иштван.За сваког верујућег Маџара,тврдим да зна кад је Св.Иштван.Немојте нам намештати игранке,као са оним Дачићевим циганом што Полиција несме да га хапси док краде.
  • Ja

    21.08.2011 20:24
    @kvert nisam mogao
    Na ratiste( stratiste) odnosno u rezervni sastav JNA isao sam jer sam polozio zakletvu g. Kvert da ti bude jasno. Bio sam u mornarici i ni malo nisam doprineo nicijem stradanju. Tako je bilo i to je istina nema dalje. Sto se tice kineza to sam stavio onako moglo je da stoji i Egipcani.
    Sta rade u Budimpesti i te kako me zanima jer su tamo oslobodili coveka odgovornog za stradanje SRBA u njihivoj zemlji SRBIJI.Radi se o fasisti razumes . Mi imamo kej Zrtava racije i tolerantni smo . Zajebi to ali tako je . Sto se tice stradanja srba u Pristini i na kosovu mogu ti reci samo sledece . Ako budes imao decu ili imas a kojim slucajem dodju do droge (daleko bilo) znaj da je dosla sa Kosova. Jebi ga Egeresi trazi prava za svoj narod u zemlji u kojoj su njegovi preci pravili sranja i bacali nevine pod led K E J Z R T A V A R A C I J E.
    I na kraju nikog ne mrzim a vidi da li bi trebalo.
  • lala

    21.08.2011 19:38
    664
    ma koliko madjari NE poznavali srbijanski pravopis..ne bi nikada koristili svoja slova..to je pokusaj nekih udbaskih debila sa brkovima u koznim mantilima da zavade narod Vojvodine..repovi kolonista se jos uvek provlace..menjati hitno skolstvo i obrazovanje
  • 664

    21.08.2011 12:20
    Nemam nameru da umanjujem ozbiljnost pretnji upućenih na adrese vojvođanskih Mađara tokom svih ovih godina, ali, istini za volju, nakon što sam u jučerašnjem Dnevniku video na koji način je sročeno inkrimisano pismo (pisano, nazovi, srpskim jezikom ali uz korišćenje mađarskih slova poput "gy" i "á"), mislim da postoji mogućnost da je njegov vajni autor upravo pripadnik mađarskog naroda... Kako bilo, nadam se da će policija počinioca što pre privesti pravdi – ma koje nacionalnosti bio.
  • @...

    21.08.2011 10:21
    @ Yoka - Jednostavno zato što je on Mađar, a Mađari kao i svi ostali, sem nas Srba, brinu o svom narodu gde god da se nalazio
    @ Dejan - To što ti njih doživljavaš kao braću u 99% slučajeva nije obostrano. Nađi ti Hrvata ili Mađara koji nas Srbe doživljavaju kao braću pa kad vidiš rezultat stavi prst na čelo. Ako to ne prođe probaj, kao eksperiment, da im pljuješ katoličku crkvu kao što ovde veliki broj radi po SPC pa vidi kako će reagovati.
    @ Kewt - Slažem se da smo svi isti po građanskim i ljudskim pravima al po nacionalnoj osnovi sigurno nismo isti i to nije nikakav problem. Ako ne znaš kako to izgleda pogledaj kako to funkcioniše i izgleda u drugim zapadnim zemljama.
  • krewt

    21.08.2011 08:58
    @Ja - Ko je napisa to pismo?
    Kao prvo, vidi se da si iz Novog Sada mrdnuo samo kad se na ratište trebalo ići. Argument sa Kinezima neću ni komentarisati koliki je nonsens.
    Drugo, šta nas briga šta rade u Budimpešti? Ako su oni netolerantni, to je njihova sramota. Ovde takve stvari ne prolaze, i ovde smo svi isti bio ti Srbin, Mađar, musliman ili, je li, Kinez.
    Da li bi ovako reagovao da je srpski zvaničnik u Prištini dobio pismo koje govori o progonu Srba sa Kosova?
  • Ja

    21.08.2011 08:43
    Ko je napisa to pismo?
    Objavite sadrzaj pisma. mozda na Proterivanje Madjara odnosno Vojvodjana (tako bi bar trebalo da bude ) pozivaju recimo Kinezi. neverovatno ali moguce. I dokle bre vise ajde da se malo radi kakvo proterivanje i ugrozavanje.Pa u ovoj Srbiji jedino su srbi ugrozeni . Rodjen sam u Novom Sadu, vojsku sluzio u Beloj Crkvi, nigde mrdno iz N.Sad do 92 . Mobolisan 95 kad sam otisao po licnu kartu koja mi je dok sam bio u rezervi istekla trazili mi D R Z A V Lj A S T V O. Pa ko je ovde ugrozen. I na zidu moze da pise P***a ali nema nista od sexa A Egeresi bolje da vidi kako da zaposli ljude nego da cita tudja pisma. Ja cu da razvijem madjarsku zastavu una sred terazija i nikom nista .neka to urade Madjari u Budimpesti
  • sramota

    21.08.2011 08:17
    @Lalla
    Pre neku godinu, u moj košarkaški klub (iz NS) došao je momak iz Rijeke, imao je neke rođake ovde a i hteo je da vidi kakvi su fakulteti... Elem, nikakvih problema nije imao, niko ga u izlascima nije šikanirao što priča sa hrvatskim naglaskom, nikakvih problema nije imao u celom gradu dok je kupovao hleb, pričao sa šoferom, svi iz kluba smo bili dobri drugari... I onda ga jednog dana napale neke budale na Telepu jer je imao trenerku sa Ciboninim grbom, usput mu na froncle cepajući dotičnu trenerku.
    Strašno kako Novi Sad ima sve više crnih rupa gde te mogu prebiti samo zato što nisi Srbin. A glavna ironija, Telep ima mađarsko ime... Valjda će mu uskoro promenuti ime u Car Dušan Silni, kakvi su nesretnici.
  • ivan

    21.08.2011 07:37
    @Dejan
    Svaka čast na komentaru! Vest mi je mučna kao da se neko pozivao na progon Srba. Svi smo mi isti, makar u ovoj ravnici.
  • Lalla

    21.08.2011 07:06
    koincidencija...
    Mozda je samo koincidencija;
    ali je cinjenica;
    da su grafiti hvalospeva Seselju Mladicu diljem Telepa!!!!!!!!!....
    Komunalna inspekcija nista ne preduzima da se grafiti uklone...
    Poznata je struktura stanovnika Telepa,bar bila pre mobolizacije......
    Ajde sto je Somborski bulevar pun ambrozije....ali!!!!!!!!!!!!!
  • Dejan

    21.08.2011 06:58
    Brat je mio ma koje vere bio
    Napad i na jednog Vojvodjanina je napad na nas nacin zivota.
    Ti sto danas napadaju moje komsije, sutra ce napasti i mene.
  • predlog

    21.08.2011 02:28
    Kada uhvate dotičnog neka ga izbace padobranom na sred Kosova, da popisiju Albance kada krene popis!
  • Yoka

    20.08.2011 22:36
    Nemam nista ni protiv koga, al zasto ovaj reaguje samo kad su Madjari u pitanju?
    Ni zbog ceg drugog se ne oglasava, nebitno koja tema!
  • Jazz

    20.08.2011 21:18
    Stotinu čestitih gradjana neće lako ispraviti što jedan primitivac može da pokvari....
    A taj se verovatno i ponosi tim pismom...žao mi ga dodje...mada,od " tolike inteligencije" teško se može bilo šta drugo očekivati...
  • Zrenjanin

    20.08.2011 19:56
    Bravo gosp. Egeresi.
  • Eeeee

    20.08.2011 18:19
    Žao mi je, nadam se da će uloviti pismopisca. A jel zna gosn Egereši kako se zove ona mađarska grupa što konstantno šparta Vojvodinom? Znate oni što pominju neke 64 županije.....
  • KR

    20.08.2011 18:19
    Slažem se sa osudama. Mirnijem životu bi doprinelo i kada bi Egereši osudio pretnje i poziv na proterivanje Srba (ili "srbijanaca", kako neki pogrdno kažu), Crnogoraca, Roma i drugih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna